Michelin introduceert nieuwe band voor regionaal transport

De nieuwe X Multi Energy maakt het aanbod van Michelin voor regionaal transport compleet. Samen met de X Multi, vervangt hij de X Multiway 3D. De nieuwe X Multi Energy is een aanvulling op het bestaande  X Multi aanbod. Vergeleken met zijn voorganger bespaart hij volgens Michelin tot 1,2 liter brandstof per 100 kilometer. In principe zijn die cijfers betrouwbaar, want ze zijn gebaseerd op de nieuwe, gestandardiseerde VECTO-berekeningen waarmee alle constructeurs het berbruik van hun nieuwe trucks moeten berekenen. Deze prestatie is het resultaat van drie gepatenteerde, Michelin technologieën die bij alle banden zijn toegepast:

  • Infinicoil bestaat uit een doorlopende metaaldraad, die een lengte tot 400 meter kan bereiken. Deze metaaldraad wordt om de band heen gedraaid om een betere stabiliteit van het loopvlak te realiseren, een hogere brandstofbesparing te kunnen leveren, en de levensduur van de banden te verlengen.
  • De Regenion technologie zorgt voor een evolutief profiel waardoor de band zijn vermogen behoudt om tot het einde van zijn levensduur het water af te voeren en grip te behouden.
  • Powercoil omvat een nieuwe generatie robuustere staaldraden voor het karkas. Ze zijn lichter, duurzamer en helpen de rolweerstand te verminderen.

De Michelin X Multi Energy is volledig herprofileerbaar en vernieuwbaar. Deze band heeft de 3PMSF en M+S markeringen die duiden op een hoge mate van grip onder alle weersomstandigheden. Hij is vanaf april 2018 verkrijgbaar op de vervangingsmarkt in de afmeting 315/70 R 22.5 voor montage op alle posities en op de motoras.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo