Viapass gaat meewerken aan de strijd tegen sociale fraude

Na de verklaring van staatssecretaris voor fraudebestrijding Philippe De Backer en in afwachting van het wetsvoorstel dat hij binnenkort zal indienen, hebben we Viapass gecontacteerd om hen te vragen of het interregionale organisme ermee zou instemmen om informatie aan de antifraude-inspectie door te geven. Het antwoord is tot in de kleinste details afgewogen, maar wel positief. Zoals we weten, wil Philippe De Backer de inspectiediensten voor sociale fraude helpen om buitenlandse trucks die bijvoorbeeld aan cabotage doen, makkelijker op te sporen, en dit door hen de gegevens door te geven die Viapass heeft verzameld (satellietplaatsbepaling en nummerplaatherkenning via ANPR-camera’s). Indien het Big Data-principe inderdaad zo wordt toegepast, zou dit in Europa een absolute primeur zijn. Na rijp beraad (en overleg met de raad van bestuur), bevestigde administrateur-generaal Johan Schoups ons dat Viapass er klaar voor is om ‘op een loyale manier’ op elke vraag van de overheid binnen het strikt wettelijke kader samen te werken. Hoe die goede wil in de praktijk kan worden omgezet, zal misschien worden verduidelijkt tijdens de persconferentie die Viapass deze ochtend ter gelegenheid van de tweede verjaardag van de Belgische kilometerheffing houdt.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo