Montea lanceert eerste Airbnb voor magazijnen

Vastgoedgroep Montea investeert in Stockspots, een Nederlandse startup die een Airbnb voor de logistieke sector lanceert. Na Nederland wordt nu België geviseerd. Wie opslagruimte te over heeft, kan die aaanbieden aan bedrijven die er nood aan hebben, en de bedrijven die voor een korte periode op zoek zijn naar extra magazijnruimte, kunnen die online vinden. Dat is de idee achter Stockspots, een Nederlandse startup die nog een stap verder gaat dan Airbnb door intern de facturatie te verwerken ,en door voor de verzekering te zorgen. Stockspots krijgt nu extra steun van Montea. De Belgische vastgoedgroep heeft grote verwachtingen over de lancering in België en Frankrijk. Volgens Montea hebben de meeste bedrijven opslagruimte die meer dan geregeld voor 30 procent leeg staat. En dat terwijl sommige andere ondernemingen, groot of klein, juist voor een heel specifieke periode op zoek zijn naar extra opslagruimte. Bijvoorbeeld als het gaat om seizoensgebonden artikelen, promotionele acties, overproductie, enz. In Nederland telt Stockspots in acht maanden tijd een 500-tal geregistreerde opslagplaatsen. In ons land lanceert Montea een exclusief partnership met de Nederlandse start-up en rekent erop dit najaar al een aanbod van honderd magazijnen met beschikbare ruimte te hebben. “Er zijn meer en meer bedrijven die geen groot magazijn nodig hebben, maar een stockageplaats voor slechts een aantal paletten. En niet voor negen jaar, maar voor een aantal weken of maanden, en bij voorkeur zo dicht mogelijk bij een heel specifieke locatie. Het is aan dit soort disruptieve innovaties dat onze logistieke sector nood heeft”, aldus Peter Demuynck, CCO van Montea.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo