Euroports opent nieuwe opslagfaciliteit in Gent

Euroports heeft een nieuwe opslagfaciliteit voor meststoffen en mineralen geopend in North Sea Port (havengebied Gent). Deze investering omvat een nieuw bulkmagazijn met een opslagcapaciteit van meer dan 120.000 ton. “De footprint is verdubbeld tot ongeveer 20.000 m² aan betonnen vloer en bestaat uit zes naast elkaar gelegen magazijnboxen”, aldus Terminal Manager Peter Van den Broeck. “De magazijnen worden ondersteund door een aanzienlijke investering in nieuwe apparatuur: een mobiele havenkraan van 100 ton met een grijper van 20 m³ en een tweede multifunctionele kraan van 25 ton met een grijper van 15 m³.” Euroports Terminals Gent, T850, is een van de grootste bulkterminals in het Euroports-netwerk en verwerkt ongeveer 2 miljoen ton aan bulk, voornamelijk meststoffen en mineralen. De kade bij terminal T850 is 550 meter lang en heeft een diepgang van 12,0 meter, waardoor zelfs Panamax-schepen kunnen aanmeren. Euroports heeft twee grote terminals in Gent: T280 en de nu verbouwde T850.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo