TGW Robotics implementeert een intralogistiek robotsysteem op slechts 150 m² bij Bosch en Siemens

Sinds de oprichting van de joint venture in 1967, door Robert Bosch GmbH en Siemens AG, groeide BSH Hausgeräte GmbH uit van een Duitse exporteur tot de twee-na-grootste producent van huishoudapparatuur wereldwijd.  Op de BSH-site in Dillingen, Duitsland, implementeerde de onderneming een nieuw intralogistiek robotsysteem van TGW Robotics, dat slechts 150 vierkante meter inneemt.  De bedrijfsdoelstelling van BSH is sinds jaar en dag de levenskwaliteit van haar klanten verbeteren met haar productengamma. Om het kwaliteitsniveau te blijven waarborgen waren echter nieuwe, beter presterende processen nodig. Het hart van het nieuwe systeem bestaat uit twee zesassige robots die de sorteer-en handelingstaken van de base supports van de wasmachines overnemen, evenals het scheiden ervan. Vervolgens nemen de robots ook het daaropvolgende laden in de containers op zich. Bij deze herstructurering van het productieproces heeft het bedrijf ook geïnvesteerd in de aanschaf 3 nieuwe spuitgietmachines. Een verbinding met deze nieuwe machines was ook een vereiste waardoor het aantal verdubbelde. Dit bood de teams een bijkomende uitdaging. “We hadden slechts 150 vierkante meter ruimte voor het nieuwe systeem! Je kan je dus de extreem beperkte parameters inbeelden die we ontvingen voor de planning, het ontwerp en de uiteindelijke implementatie”, vertelt Sebastian Feistl, Design Engineer bij TGW Robotics. ”Daarnaast moest ook een volledig geautomatiseerd detectie- en distributieproces voor de ‘base supports’ van de wasmachines op vier volledig onafhankelijke werkstations geïntegreerd worden.” Robotics voor betere prestaties Dankzij het geïmplementeerde proces voor de detectie van componenten, kunnen de bestaande ‘base supports’ tools nu gedistribueerd worden over alle nieuwe spuitgietmachines van het gekoppeld systeem, ongeacht hun versie. Hierdoor kunnen verschillende ‘base supports’ volledig automatisch en gelijktijdig geproduceerd worden, om dan gesorteerd en gestapeld worden op de transportsystemen. De processen worden visueel en gebruiksvriendelijk weergegeven op schermen. BSH was in staat om grote doelen te bereiken in een kleine ruimte: de prestaties waren aanzienlijk verbeterd en de faciliteit kan nu een breder scala aan producten verwerken. “We zijn heel blij dat de TGW technologie zo goed presteert in zo’n kleine ruimte. We zijn trots zijn op het succes van onze klant en op wat we samen hebben bereikt”, zegt Feistl. Wenst u meer informatie?

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo