Geen vergunning voor logistiek centrum Goodman in Vilvoorde

Vlaams minister van Milieu Joke Schauvliege (CD&V) weigert een milieuvergunning aan Goodman, die op de grens tussen Vilvoorde en Grimbergen een logistiek wou bouwen. Nochtans had ze meer gunstige adviezen ontvangen dan negatieve. “Het dossier bevat teveel onduidelijkheden en hiaten inzake de mobiliteitseffecten”, stelt ze. Vastgoedontwikkelaar Goodman wil op een terrein van 14 ha aan de Cokeriestraat in Vilvoorde, niet ver van de elektriciteitscentrale Verbrande Brug en de logistieke zone Cargovil, een logistiek centrum bouwen. Het is geen klein project: het voorziet twee gebouwen met in totaal zeven magazijnunits, met in totaal 86 laad- en loskades voor vrachtwagens. Begin dit jaar weigerde de provincie Vlaams-Brabant de milieuvergunning. De nv Goodman Vilvoorde Logistics (Belgium) tekende beroep aan bij minister Schauvliege. Zij ontving maar liefst zeven gunstige adviezen. De gemeente Vilvoorde, die vreest voor een forse toename van het vrachtverkeer en andere plannen heeft voor de zone (bos en recreatie), gaf een negatief advies. Schauvliege geeft de burgemeester van Vilvoorde, Hans Bonte (sp-a) nu gelijk. Volgens haar zijn de gebruikers van het distributiecentrum nog niet bekend en dus ook het aantal vervoersbewegingen en de verdeling ervan tussen vrachtverkeer en bestelwagens. “De werkelijke impact op de mobiliteit is dus moeilijk in te schatten”, zegt ze. Volgens Bonte zou het logistiek centrum voor Zalando gebouwd worden, maar Goodman ontkende dat.

Lees alles over

video

Logistics Hotspot: Boom (met Goodman en Prologis) – Logistics.TV 31

Een van de belangrijkste logistieke regio’s in België is Logistiek Boom, op een strategisch goed gelegen plaats met een onmiddellijke toegang tot de A12 richting Antwerpen en Brussel. Hoewel de logistieke grond schaars vandaag is, zijn er wel enkele prestigieuze projecten lopende.  Prologis Park Boom is er zo eentje. Het project omvat een modern logistiek […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo