Vooruitzicht tewerkstelling oogt positief

Volgens de ManpowerGroup Barometer zouden de tewerkstellingsvooruitzichten in de sector Transport /Logistiek in de loop van het vierde kwartaal van 2018 positief moeten blijven. 10% van de bevraagde Belgische werkgevers uit de sector plant hun personeel tegen het einde van het jaar uit te breiden, terwijl 4% een inkrimping van het personeelsbestand voorziet. Dit geeft een Nettotewerkstellingsprognose van +5, en dit betekent een status quo ten opzichte van het vorige kwartaal en een stijging van 4 punten in vergelijking met het 4e kwartaal 2017. “Deze positieve trend is aanwezig in de drie gewesten van het land en in zo goed als bijna alle bedrijfssectoren. De uitdaging zal echter zijn de gezochte kandidaten te vinden terwijl meer dan één Belgische werkgever op drie geconfronteerd blijft met het tekort aan talent. De vraag zal zijn of de 28 maatregelen van de ‘jobs deals’ die door de federale regering werden geïmplementeerd, en de maatregelen die getroffen werden in elk van de gewesten, de kloof tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt zullen kunnen verkleinen. Toch kunnen we, als we realistisch zijn, een nog fellere talentenoorlog verwachten in tal van sectoren. We stellen op het terrein overigens vast dat de kandidaten meer aanbiedingen krijgen dan vroeger, waardoor de werkgevers niet alleen moeten werken aan hun aantrekkingskracht maar ook sneller beslissingen tijdens hun rekruteringsproces moeten nemen”, zegt Philippe Lacroix, Managing Director van ManpowerGroup BeLux.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo