Een nieuwe, elektrische LDV voorgesteld in Birmingham

Het salon van Birmingham bracht een nieuw klein elektrisch bedrijfsvoertuig mee. We hebben het over de LDV EV3, die zich in hetzelfde segment positioneert als de Renault Kangoo ZE of de Nissan e-NV200.

De LDV EV3 wordt in China gebouwd en het Verenigd Koninkrijk zou de eerste exportmarkt voor deze nieuwkomer moeten worden. Hij wordt er tegen het begin 2020 verwacht. We merken wel op dat het voertuig dat in Birmingham is voorgesteld, het model is dat in China zal worden verkocht. Voor het ‘Europese’ model mogen we ons nog aan enkele aanpassingen verwachten. De actieradius van het voertuig zou meer dan 320 kilometer moeten bedragen, en dit dankzij een lithium-ionbatterij van 53 kWh. Daarnaast komt er ook een variant met een accu van 35 kWh, voor een autonomie van 200 km. De oplaadtijd zal 5 uur in beslag nemen. Ook wordt het mogelijk om met een snellaadsysteem in 45 minuten tot 80% op te laden. De elektrische motor van de Europese versie zal een vermogen van 114 pk hebben (bij de Chinese variant is dat 95 pk). In de laadruimte is plaats voor een volume van 5 m3 met een korte wielbasis (2,91 m) of 6,3 m3 met een lange wielbasis (3,29 m). Het laadvermogen bedraagt respectievelijk 600 kg en 1 ton. De EV30 is na de EV80 het tweede elektrische lichte bedrijfsvoertuig van de constructeur. LDV maakt deel uit van de Chinese groep SAIC (Shanghai Automotive and Industrial Corporation). In 2009 kocht de groep de afdeling Commercial Vehicles over van British Motor Corporation, waar ook LDV deel van uitmaakt.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo