Overname Euroports door R-Logitech, PMV en FPIM is afgerond

Een consortium bestaande uit het investeringsfonds Monegaskische R-Logitech en de Vlaamse en federale investeringsmaatschappijen PMV en FPIM heeft de overname van havenoverslagbedrijf Euroports afgerond. Een voorlopig akkoord was in februari gesloten. De nieuwe meerderheidsaandeelhouder is een dochteronderneming van het conglomeraat Monaco Resources Group.

De vorige aandeelhouders waren de investeringsfondsen Brookfield, Antin en Arcus. Zij kochten de havengroep na het faillissement in 2009 van het overambitieuze Babcock & Brown, een Australisch fonds dat onder meer de Antwerpse havenbedrijven Westerlund en Manuport en verschillende  binnenvaartterminals in zijn portefeuille had.

Euroports is vandaag één van de grootste maritieme infrastructuurbedrijven in Europa, met 20 deepsea- terminals, zes binnenvaartterminals en supply chain-oplossingen in verschillende industriële sectoren. De groep behandelt meer dan 60 miljoen ton bulk-, breakbulk-, container- en vloeibare producten per jaar. Haar focus ligt grotendeels in België, met vier terminals in Antwerpen en verschillende terminals in Gent, Luik en Charleroi.

De hoofdzetel van Euroports wordt naar alle waarschijnlijkheid van Hoofddorp (Nederland) naar Antwerpen overgeheveld.

In een persbericht meldt Euroports de nieuwe aandeelhouders vastbesloten zijn om het bedrijf verder te ontwikkelen, zowel in Europa als wereldwijd.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo