Swissport investeert 11 miljoen in nieuw farmacentrum op Brussels Airport

Swissport heeft met Brussels Airport Company (BAC) een lange termijn leaseovereenkomst ondertekend voor een nieuw gebouw aan de cargozijde van Brussels Airport. Het gaat er een luchtvrachtfaciliteit voor farmaceutische producten onderbrengen. De geplande investering bedraagt ruim 11 miljoen euro.

Er komen een magazijn van 25.000 m², een materiaal afhandelingssysteem, 3.620 m² end-to-end faciliteiten en kantoren. Dankzij het Swissport Pharma Center zal de capaciteit voor het tijdelijk opslaan van farmaceutische producten flink toenemen. De ‘ambient’ farmaruimte (+15° tot +25° C) wordt van 800 m² tot 2.620 m² uitgebreid. Er komt ook een koelruimte van 1.000 m² (+2° tot +8° C).

Aan landzijde worden 50 laadkades voor vrachtwagens voorzien. Aan luchtzijde komen er ‘speed gates’ zodat de goederen zo snel mogelijk van het magazijn naar het vrachtruim van het vliegtuig kunnen gebracht worden.

De bouw van het Swissport Pharma Center ging al in januari van start en zal ongeveer twee jaar duren.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo