Transmec opent een tweede opslagplaats in Herstal

De Italiaanse groep Transmec, die al een magazijn en een transportbasis in Herstal uitbaat, heeft nu op een steenworp daarvandaan ook een tweede opslagplaats van 4.200 m2 in gebruik genomen.

Het Belgische filiaal van de groep Transmec doet het goed: zijn zakencijfer is tussen 2012 en 2018 gestegen van 3,2 naar 16,5 miljoen euro. De 2200 m2 magazijn die het al jaren in de industriezone van de Hauts-Sarts gebruikt, waren dan ook ontoereikend geworden. De beslissing werd genomen om in dezelfde zone van de Hauts-Sarts een tweede pand van 4500 m2 te huren met aankoopoptie. Volgens Yannick Lonneux, die verantwoordelijk is voor de Luikse vestiging van Transmec, komt die tweede locatie als geroepen. Door de huidige groei van de activiteiten was er dringend meer plaats nodig, het zakencijfer zou dit jaar trouwens nog tot 18 miljoen euro moeten stijgen. De centrale zetel zal voortaan instaan voor de export, terwijl het nieuwe pand dienst zal doen als opslagplaats voor importproducten.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo