Kurt Joosen: “Ik ga me op de operationele kant kunnen concentreren”

Kurt Joosen blijft CEO van Transport Joosen. Hij legt uit waarom hij zijn transportbedrijven aan Katoen Natie heeft verkocht en hoe hij actief zal blijven in de sector die hij het beste kent.

“Transport Joosen werkte al enige tijd met Katoen Natie en we leveren regelmatig containers aan hun magazijnen, zowel ’s nachts als overdag. Maar ongeveer een jaar geleden zijn we beginnen te praten over een eventuele overname. Ik heb Transport Joosen een kleine 25 jaar geleden opgericht, de aktes zijn op 1 april 1995 neergelegd. Het bedrijf is de voorbije jaren flink gegroeid, maar voor een ondernemer wordt de druk steeds groter en de investeringen steeds zwaarder. Ik ben dan ook blij dat ik een partner heb gevonden die een enorme financiële capaciteit aanbrengt. Met Katoen Natie achter ons, zullen we nog mooie dingen kunnen doen”, aldus Kurt Joosen. Volgens hem zijn de klanten van Katoen Natie en die van Transport Joosen niet dezelfde. De logistieker werkt immers voornamelijk rechtstreeks voor grote industriële bedrijven en Transport Joosen rijdt vooral voor expediteurs.

“Ik ben er nu 48, ik blijf CEO maar ik wil me meer kunnen concentreren op de operationele aspecten. Een deel van de druk die op mijn schouders rustte, is verdwenen. Ik ga me ook wat meer aan mijn gezin kunnen wijden”, gaat hij verder, waarna hij ook iedereen geruststelt die al jaren met hem samenwerkt: “Ik ben absoluut niet van plan om iets anders te gaan doen!”

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo