2019, een teleurstellend jaar voor Daimler Trucks

Daimler Trucks heeft in 2019 wel 4% minder vrachtwagens verkocht dan in 2018. Ook de financiële resultaten van het begrotingsjaar worden als ‘ontgoochelend’ beschouwd en de constructeur neemt de nodige maatregelen om die trend te keren. De Chinese markt is dus niet de enige die tekenen van zwakte vertoont: ook in Europa en Noord-Amerika verflauwde de verkoop van Daimler Trucks tijdens het tweede halfjaar. In combinatie met de zware investeringen die alle vrachtwagenconstructeurs moeten doen op het vlak van elektrificatie, connectiviteit en autonoom rijden, drukt die negatieve commerciële situatie op Daimler Trucks’ winstmarge. Terwijl de winstmarge van de holding Daimler AG boven de 8% blijft, is die van Daimler Trucks al enkele kwartalen aan het dalen: van 7,5% in het eerste kwartaal van 2018 is het gezakt naar 6,1% in het eerste kwartaal van 2019. De definitieve resultaten van het vierde kwartaal worden op 11 februari voorgesteld, maar ze zouden rond de 6% moeten liggen. 2020 dreigt zelfs nog slechter te worden, aangezien Daimler Trucks op nog slechts 5% rekent. De constructeur laat dus weten een ‘uitgebreid programma met structurele maatregelen te hebben gelanceerd om de marge tegen 2022 naar minstens 7% te op te drijven’. Die maatregelen worden op 11 februari nader toegelicht.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo