89 trucks van Vos Logistics in beslag genomen

Het arbeidsauditoraat van Gent heeft 89 vrachtwagens in beslag laten nemen die door de Poolse en Roemeense vestigingen van de Nederlandse groep Vos Logistics werden gebruikt. Die laatste verklaart dat de dialoog met de Belgische autoriteiten verdergaat.

Vos Cargo Logistics Belgium heeft een grote operationele basis in Pittem. Die dateert nog van toen de Nederlandse transporteur Sigma-Trans heeft overgekocht. Daar bevindt zich een vloot van veertig in België ingeschreven voertuigen (dat aantal groeit trouwens gestaag sinds 2015, toen er nog slechts zeven voertuigen in België waren ingeschreven). Maar de locatie is ook een draaischijf voor de internationale transportactiviteiten van de andere filialen van Vos Logistics. Het zijn die filialen die vorig weekend het doelwit waren van een gecombineerde actie van de sociale inspectiediensten en de federale politie. Na de Roemeense en Poolse chauffeurs te hebben ondervraagd, hebben de rechercheurs documenten en 89 vrachtwagens in beslag genomen.

Frank Verhoeven, de CEO van Vos Logistics, verklaart dat hij bereid is om voluit samen te werken met de Belgische autoriteiten om aan te tonen dat hij zich op geen enkele manier schuldig maakt aan sociale dumping.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo