Binnenvaart blijft operationeel voor goederentransport

De binnenvaart en waterwegen blijven volledig operationeel om een vlotte toelevering van goederen via water te garanderen. “In deze onzekere tijden zijn de waterwegen meer dan ooit een essentiële schakel in de logistieke keten”, klinkt het bij De Vlaamse Waterweg en het Kenniscentrum Binnenvaart Vlaanderen.

“Als waterwegbeheerder zijn we mee verantwoordelijk voor het laten functioneren van de logistieke keten en houden we onze dienstverlening op peil om de economische activiteiten van bedrijven mogelijk te houden”, zegt Chris Danckaerts, gedelegeerd bestuurder van De Vlaamse Waterweg. Echter werden er maatregelen genomen tegen COVID-19. “Hierbij stellen we de zorg voor de veiligheid, het welzijn en de gezondheid van al onze medewerkers en onze stakeholders voorop én blijven we een veilige en vlotte binnenvaart verzekeren”, aldus aldus Jo Van Duynslaeger, secretaris-generaal van het Kenniscentrum Binnenvaart Vlaanderen. Hij roept de bedrijven in de binnenvaartketen op om o.a. fysieke aanwezigheid van niet-bemanningsleden aan boord uit te sluiten. “Met wederzijds begrip en flexibiliteit kunnen we samen ervoor zorgen dat de economische impact voor de bedrijven beheersbaar blijft. Het is hartverwarmend om te zien dat alle collega’s op en langs de binnenvaart massaal hun verantwoordelijkheid nemen. Samen zorgen we ervoor dat de binnenvaart verder kan functioneren.” De normale bedieningstijden van de sluizen en bruggen op de Vlaamse waterwegen zijn trouwens in heel Vlaanderen gevrijwaard.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo