83 % van OTM-leden nog aan het werk

Uit een recente poll blikt dat de overgrote meerderheid van de leden van OTM nog aan het werk zijn. “We stonden klaar voor een storm aan negatieve reacties en noodkreten maar de logistieke medewerker blijkt een zeer positief en veerkrachtige persoon die ook in moeilijke tijden naar opportuniteiten zoekt”, aldus de belangenorganisatie.

Vanuit de antwoorden laidt OTM ook af dat maximaal één derde van het logistiek personeel van thuis uit werkt en bij velen niemand of een kleine minderheid : “Bij 40% van de bedrijven is nog iedereen die niet ziek is aan het werk, daaruit blijkt ook dat de meesten nog heel goed weten wat gedaan en er nog geen werkloosheid is. Ook op de vraag hoe lang deze toestand houdbaar is kreeg OTM een eerder positieve reactie: de meerderheid van van d deelnemers spreekt over 2 à 3 maanden, en slechts 20% zou het maar een paar weken kunnen volhouden.

Op langere termijn worden de volgende opportuniteiten door de deelnemers aan de enquête benadrukt: meer digitalisatie doorvoeren, extra opslag van goederen mogelijk maken, noodprocedures implementeren, meer inzetten op retail en e-commerce…

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo