Hoe kunt u garages veilig heropenen?

Een groep sociale partners, waaronder Traxio voor de mobiliteits-, distributie-, reparatie- en onderhoudssector, heeft onlangs een gids met goede praktijken voor bedrijven en werknemers gepubliceerd, in de hoop misschien een vergunning van de overheid te krijgen om hun activiteiten vanaf 4 mei opnieuw op te starten.

De aanbevelingen gelden zowel voor activiteiten die nog geautoriseerd zijn als voor activiteiten die in de komende weken geautoriseerd zouden kunnen worden. “Wij hebben er vertrouwen in dat de werknemers en werkgevers deze aanbevelingen zullen uitvoeren en dat zij hun klanten/derde partijen ook zullen informeren over deze speciale veiligheidsmaatregelen en hygiënevoorschriften”, aldus de ondertekenaars.

Naast de algemene hygiënevoorschriften die overal gelden, zijn er ook maatregelen die specifiek van toepassing zijn op het werk in de werkplaats. Er moeten met name maatregelen worden genomen om verontreiniging door materieel dat door meerdere werknemers wordt gebruikt, te voorkomen en er moet bijzondere aandacht worden besteed aan de ontsmetting van gereedschapshandgrepen, deurkrukken, schakelaars, toetsenborden, … voordat het werk wordt hervat. Werkplaatsen moeten ook over voldoende faciliteiten beschikken om de werknemers in staat te stellen alle hygiënevoorschriften na te leven (bv. water, zeep, alcoholische gel, …). Deze regels gelden ook voor buitenwerk (bijvoorbeeld tijdens reparaties). Ten slotte moeten de interacties met de klant zoveel mogelijk zonder contact worden uitgevoerd en zijn er speciale maatregelen voorzien om de ontvangst van een voertuig te kunnen uitvoeren.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo