Featured Video Play Icon

[Kanaal Z] Transport & VAN.TV dit weekend op bezoek bij Aernouts Logistics Support

Transport & VAN.TV gaat dit weekend op bezoek bij de winnaar van de Truck ICT Award 2020: Aernouts Logistics Support uit Wommelgem. Het bedrijf is gespecialiseerd in fietstransport en wist dankzij een vooruitstrevend IT-infrastructuur een mooie groei te realiseren. Ilse De Vis praat met zaakvoerder Dirk Aernouts over onder meer de coronacrisis! 

Aernouts Logistics Support is een voorloper op vlak van ICT. Van orderingave tot facturatie… Alles is gedigitaliseerd en verloopt via een zogenaamd planprogramma. Aernouts maakt gebruik een specifiek TMS programma, een routeplanning-programma en een mobiele applicatie voor de afhandeling van orders. Hierdoor is er een stijging in efficiëntie van maar liefst 10%. Daarboven wordt de volledige administratie afgehandeld via 1 systeem. Een equivalent voor het werk van 1 full time bediende. Technologie is hier dus troef.

Verder nog in deze uitzending:

  • Coronaspecial: Transport- en logistieke bedrijven getuigen over de eerste weken na de coronacrisis.
  • Mercedes-Benz Truck: Neutrale professionals kruipen achter het stuur van de nieuwe MB Actros en testen onder meer de Mirrorcams.
  • Volvo Trucks: I-Save zorgt voor een brandstofverlaging van 7%. LDA Transports (Laiterie des Ardennes) is uiterst tevreden over het systeem.
  • Ford: Een special guest achter het stuur… Marijn Devalck (aka Balthasar Boma) test de Ford Ranger Raptor en de Tourneo Custom.
  • Touring: Elektrische mobiliteit… Is Touring klaar voor de toekomst?
  • Transport & Logistics Awards: Een uitgebreide terugblik op hét transport & logistiek event van het jaar.

 

Dit weekend, zaterdag en zondag 4 en 5 april, op Kanaal Z! Heruitzending op 11 en 12 april óf via de ‘rode knop’.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo