Mobiliteitssector zou graag ‘veilige activiteiten’ terug kunnen opstarten

Febiac, Traxio en Renta vragen de overheid om de beperkende maatregelen te versoepelen voor invoerders, garages en verhuurbedrijven. Dit zou kunnen bij de eerstvolgende aanpassing die de regering zal doorvoeren.
“Enkel dringende depannages en herstellingen gebeuren nog, maar ook die activiteit is slechts een fractie van de gebruikelijke bedrijvigheid in onze garagebedrijven en fietsenwinkels. De hele sector  kreunt onder deze stopzetting van activiteiten, maar vooral legt deze toestand een hypotheek op de levensnoodzakelijke, ononderbroken voortgang van de bevoorrading van (voedings)winkels, bedrijven en medische sector”, menen de drie federaties.
Ze vragen daarom dat sommige activiteiten zo spoedig mogelijk zouden kunnen hervatten, om de overlevingskansen van de sectorbedrijven enigszins gaaf te houden:

  • het mogen uitleveren van klantverkochte voertuigen. Dit zou op individuele basis en zelfs contactloos via thuislevering kunnen worden gerealiseerd.
  • het hervatten van de activiteiten voor de handel in tweedehandsvoertuigen zoals tweedehandskeuring en herkeuring, schadebeoordeling en -herstel, transport en bezichtiging van een voertuig. Dit geschiedt vaak in open lucht, meestal op afspraak en individueel.
  • de mogelijkheid om reguliere onderhouds- en herstellingswerkzaamheden te kunnen uitvoeren, op individuele klantenafspraak.

“Voor sectoren zoals de onze, waar de sanitaire regels en social distancing maatregelen perfect kunnen gevolgd worden, hopen we op enige soepelheid”, aldus Febiac, Traxio en Renta.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo