Code 95: hervat op 11 mei (of niet)

Vlaanderen heeft beslist om vanaf komende maandag opnieuw het opzetten van opleidingen voor beroepsvrachtwagenchauffeurs in het kader van Code 95 toe te laten. In de andere twee regio’s is het minder duidelijk.

Aan Vlaamse zijde werd de beslissing van minister Lydia Peeters vergemakkelijkt door de coördinatie tussen verschillende beroepsverenigingen, waaronder Goca Vlaanderen, Federdrive, VAB-Rijschool, Edulogia, Fedoc 95 en VVRIJ. Deze taskforce heeft goede praktijken geïdentificeerd die vanaf 11 mei zullen worden toegepast.

In Wallonië en Brussel zijn de zaken minder ver gevorderd. Officieel zijn beide gewesten verantwoordelijk voor Code 95, maar ze laten het nog steeds over aan de federale overheid. Aanvankelijk antwoordde het kabinet Bellot ons dat de gewesten nu bevoegd zijn (we lijken in het midden van een overdracht te zitten) en dat het aan hen was om te beslissen over de datum voor de hervatting van de cursussen, maar uiteindelijk lijkt het erop dat de besprekingen tussen de drie betrokken instanties aan de gang zijn en dat de datum van 11 mei ook op tafel ligt. Meer in het volgende nummer…

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo