Katoen Natie investeert ook op Rechteroever

Katoen Natie is gestart met de bouw van een gloednieuwe terminal voor chemische logistiek op de Rechteroever van de haven van Antwerpen, aan het Bevrijdingsdok. De eerste delen van dit project zouden begin volgend jaar operationeel kunnen zijn, zoals Aswin Van Hecke, commercieel directeur van het grote Antwerpse logistieke bedrijf, heeft bevestigd.

Katoen Natie Specialty Chemicals ontwikkelt de nieuwe terminal, die uiteindelijk en gefaseerd 70.000 m2 aan magazijnen zal omvatten. “De belangrijkste reden voor deze investering is onze wens om onze activiteiten voor de chemische sector uit te breiden, maar ook om op de Rechteroever verder uit te breiden met een infrastructuur die ons toelaat om value Added logistieke diensten te ontwikkelen, zoals herverpakken”, legt Aswin Van Hecke, Commercieel Directeur van Katoen Natie Specialty Chemicals, uit. “Met dit nieuwe platform kunnen we veel meer vrachtwagens van de weg halen, maar het zal ons ook in staat stellen om nieuwe flows van chemische producten aan te trekken. We hebben verschillende scenario’s op dit gebied bestudeerd, maar de eerste fasen van de investering zijn in ieder geval al ingevuld. Normaal gesproken hadden we gepland om de nieuwe terminal begin volgend jaar van de weg te halen, maar door de onzekerheden van de bouw in de komende weken moet deze termijn misschien wat langer worden verlengd…”.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo