Wallonië zou Viapass-tarieven kunnen verhogen, en dat zit Febetra dwars

Nu het vrachtverkeer op het hoogtepunt van de insluiting met maar liefst 28% daalde en nog lang niet terug is op het normale niveau, zien de gewesten de inkomsten uit de kilometerheffing flink dalen. De Waalse minister van Mobiliteit Philippe Henry heeft de mogelijkheid geopperd om de tarieven te verhogen, wat Febetra helemaal niet bevalt.

Henry stelde deze mogelijkheid aan de orde in antwoord op een vraag die hem in het Waalse parlement werd gesteld door plaatsvervanger Julien Matagne (cdH). Er zij aan herinnerd dat Vlaanderen op 1 juli reeds een tariefverhoging had aangekondigd, die de woede had gewekt van de transporteursfederaties waarvan de leden zo’n belangrijke rol hebben gespeeld (en nog steeds spelen) bij de bevoorrading van het land. En het is een understatement om te zeggen dat Philippe Henry’s vrijlating Philippe degraef, directeur van Febetra, niet beviel: “We zijn bezorgd over deze uitlatingen. Voor Febetra zou het een volstrekt onfatsoenlijke manier zijn om een sector te bedanken die sinds het begin van de Corona-crisis blijk heeft gegeven van zijn niet-aflatende inzet ten dienste van het land. Na de mokerslag die Covid19 hem heeft toegediend, heeft de transportsector extra zuurstof nodig en weigert hij halsstarrig om voor de tekorten van de Sofico op te draaien. »

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo