LNG-trucks die tot 2023 zijn vrijgesteld van LKW-Maut?

Dit zou uitstekend nieuws zijn voor transporteurs die hebben geïnvesteerd in aardgasvoertuigen: de transportcommissie van de Duitse Bundestag heeft zojuist de vrijstelling van de Duitse kilometerheffing verlengd tot 31 december 2023.

Deze vrijstelling geldt zowel voor vrachtwagens met gecomprimeerd aardgas (CNG) als voor vrachtwagens met vloeibaar aardgas (LNG). De maatregel wordt met name toegejuicht door de toonaangevende brancheorganisaties in Duitsland. Het moet met name de lokale exploitanten in staat stellen om de inzet van een netwerk van LNG-stations langs de grote wegen in Duitsland voort te zetten, een netwerk dat lange tijd het zwakke punt van LNG in Europa is geweest.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo