On Time zet opmars ondanks crisis verder

On Time Distribution, sinds juli 2018 ondersteund door het investeringsfonds Falcon Fund, zal naar verwachting in september verhuizen naar een nieuw hoofdkantoor in Kortrijk. Deze stap is noodzakelijk vanwege een sterke toename van de distributieactiviteit en ondanks de coronaviruscrisis.

Onder de merknaam On Time Logistics zijn er nu vijf soorten diensten: On Time Distribution (levering binnen 24 uur in de Benelux), On Time Sprint (levering per express-koerier), On Time City (in Antwerpen, ook per fiets), On Time Connect (voor internationale zendingen) en On Time Services (kaaidiensten op maat voor specifieke klanten in Antwerpen en Zeebrugge). In totaal laat On Time in België ongeveer 250 koeriers en 25 vrachtwagens rijden.

Al deze activiteiten zijn gevestigd in Kortrijk en Rotselaar (voor distributie) en Temse en Antwerpen (voor andere diensten). “De site in Kortrijk werd te klein om de toename van onze activiteit, die vorig jaar 20% bedroeg, op te vangen”, legt Filip Goossens, algemeen directeur van On Time, uit. “We hebben daarom besloten om te investeren in de herontwikkeling van een deel van de voormalige Barco-site, die momenteel door Futurn wordt getransformeerd. We zullen daar 4.000 m2 magazijn en nieuwe kantoren tot onze beschikking hebben, in een tijdsbestek dat een beetje afhangt van hoe snel de bouw kan worden voltooid. Normaal gesproken zouden de werkzaamheden medio juli afgerond moeten zijn, zodat we in september kunnen verhuizen. »

Een project dat dus maar weinig vertraging heeft opgelopen door de Covid-19-crisis. “De laatste twee weken van maart is de activiteit gedaald, maar sinds begin april zijn de volumes gestegen”, vervolgt Filip Goossens. “We hebben kunnen overschakelen op meer B2C-diensten en enkele nieuwe projecten kunnen lanceren, maar de kracht van het algemene economische herstel is nog steeds moeilijk te voorspellen”, concludeert hij.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo