Tailormade Logistics opent nieuwe XXL-vestiging in Gosselies

Tailormade Logistics zet haar expansie in Wallonië voort door gebruik te maken van de logistieke trends die ontstaan zijn door de coronaviruscrisis: de Gentse logistieker, gespecialiseerd in end-to-end logistieke oplossingen, breidt uit naar B2C-leveringen en opent een magazijn van 50.000 m2 in Gosselies, op de voormalige Caterpillar-site.

“Tot nu toe was de groep voornamelijk gefocust op B2B-leveringen in de nichesectoren automotive, fashion en vloerbekleding. De toename aan e-commerceverkopen tijdens deze lockdownperiode in Europa, creëerde de behoefte aan B2C-leveringen van zendingen met een groter volume, wat integrators zoals Bpost, DPD en PostNL niet aanbieden”, licht CEO Bert Vandecaveye toe. “Vanuit Gosselies bestrijken wij de hele Benelux-markt en Frankrijk en kunnen we de klanten binnen de 72 uur beleveren.” De beveiligde site in Gosselies omvat een magazijn van 50.000 m2, dat begin vorige maand in gebruik werd genomen en nu reeds op volle capaciteit draait. “De groei van onze groep de afgelopen 25 jaar hebben wij voornamelijk te danken aan het feit dat wij voortdurend luisteren naar de klant en zeer snel op de bal spelen. Onze nieuwe dienst is daarvan het bewijs. Maar wat mij nog het meeste verheugt, is dat wij hiermee een bijkomende tewerkstelling kunnen creëren van 100 vte: administratieve medewerkers, logistieke specialisten, magazijniers en chauffeurs”, besluit Vandecaveye.

Deze regio is voor Tailormade Logistics geen onbekende: de groep beschikt al sinds 2015 over een logistiek platform in Ghlin (15000 m2), dat sinds begin dit jaar uitgebreid werd met een state-of-the-art crossdockplatform (50 laadkades) en een hoogbouwmagazijn (20.000 m2). “Dat was de beste beslissing van mijn leven”, vertelde Vandecaveye aan de redactie van Truck & Business in september 2019. Momenteel staat op deze site een bijkomende nieuwbouw gepland van nog eens 20.000 m2, waarvan de oplevering voorzien is in het najaar van 2021. Verder in het zuiden is Tailormade Logistics aanwezig in Aubange: sinds medio vorig jaar belevert de groep vanuit een crossdockmagazijn (5.000 m2) de klanten in de regio Luxemburg.

 

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo