Vlaamse zeehavens deden het merkbaar beter in Q1

De Vlaamse zeehavens hadden een uitstekend eerste kwartaal 2020, met stijgende overslagcijfers in Antwerpen, Gent en Zeebrugge. Enkel in Oostende nam de totale overslag in het eerste kwartaal af. Dat meldt de MORA.

De haven van Antwerpen heeft tijdens de eerste drie maanden van 2020 59,1 miljoen ton goederen behandeld. Dat is 4,0% meer dan in dezelfde periode in 2019. De containertrafiek steeg sterk (+9,4%), maar ook voor droge en vloeibare bulk werd een stijging genoteerd. Ro-ro en overig stukgoed daalden.

North Sea Port Flanders boekte in het eerste kwartaal een totale maritieme overslag van 8,1 miljoen ton. Dat is 4,8% meer dan in dezelfde periode in 2019. Vooral de overslag van droog massagoed nam toe (+10%) en ook overig stukgoed steeg met 7,3%. Voor vloeibare bulk, containers en ro-ro was er een afname.

In Zeebrugge nam de totale goederenoverslag zeer sterk toe met 34,3%. Volgens de MORA is de stijging is voor een zeer groot deel toe te schrijven aan vloeibare bulk, met een toename van… 174% en zelfs van 293,7% voor LNG alleen. Ook de droge bulk (+35,7%) en containertrafiek (+15,9%) stegen sterk. Ro-ro en overig stukgoed namen af tegenover het eerste kwartaal van 2019.

In Oostende nam de totale overslag in het eerste kwartaal af (-3,9%). De trafiek van overig stukgoed nam toe, de andere goederengroepen daalden.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo