Gé Simons koopt vijf Iveco Stralis NP 6×2 voor Belgische filiaal

Gé Simons Internationaal Transport heeft voor het eerst trucks met alternatieve brandstoffen ingezet door 5 Iveco Stralis NP trekkers aan te kopen. Deze voertuigen zullen luchtgassen transporteren in Wallonië.

In België beschikt Gé simons over een zusteronderneming in Geel. De vloot telt een tiental voertuigen. De nieuwe trekkers worden ingezet voor een niet genoemde opdrachtgever, die in samenspraak met haar leveranciers een trailer heeft ontwikkeld die geschikt is om luchtgassen te transporteren tot wel 48 ton terreingewicht in Wallonië. Er is specifiek gekozen voor hydraulisch aangedreven generatoren van Gardner-Denver met montage op een frame achter de cabine. Zo blijft er maximale ruimte voor de LNG tanks, waardoor een actieradius van ongeveer 700 kilometer kan worden bereikt.

Hierdoor is de opdrachtgever in staat om de CO2 uitstoot te verminderen met maar liefst 450 ton per jaar en moeten er in totaal 320.000 kilometer minder gereden worden door de hoge payload.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo