blank

Walden (ex-EHDH) voltooit overname Movianto

De Franse familiegroep Walden (ex-EHDH) heeft de overname van Movianto afgerond en is daarmee de Europese leider geworden op het gebied van transport- en logistieke diensten voor de farmasector.

Voordat het zijn naam veranderde in Walden, had EHDH al Ciblex, Eurotranspharma, Eurodis en Ecocourses geïntegreerd. “De overname van Movianto is een nieuwe essentiële mijlpaal in de ontwikkeling van de familiegroep die in 1951 door mijn grootvader werd opgericht”, aldus de huidige CEO Stéphane Baudry, die de meerderheidsaandeelhouder van Walden blijft. “We worden de toonaangevende Europese gespecialiseerde transport- en logistieke groep die transport- en logistieke diensten verleent aan de farmaceutische sector, met meer dan 5.000 werknemers in 620.000 m² magazijnen in 12 Europese landen. »

De verschillende merken (Movianto, Eurotranspharma, Ciblex, Prima Transport en Pharma Pilot) zullen worden gehandhaafd. In België is Walden aanwezig via vier bedrijven: Ciblex Belgium in Zaventem en DPXS in Vilvoorde (express distributie) en Transpharma Belgium (distributie van gezondheidsproducten) en CSP Benelux (opslag van gezondheidsproducten onder gecontroleerde temperatuur) in La Louvière. In 2018 stelden deze drie bedrijven samen 162 VTE’s tewerk in België, voor een geconsolideerde toegevoegde waarde van 10,9 miljoen EUR. De Belgische dochteronderneming van Movianto realiseerde met 162 FTE’s een toegevoegde waarde van EUR 11,2 miljoen. De oprichting van de Walden-groep verdubbelt dus zijn aanwezigheid in België.

lees ook

Aankomende Events

Vous ne recevez pas encore notre newsletter hebdomadaire ? Alors inscrivez-vous dès maintenant!

  • Ce champ n’est utilisé qu’à des fins de validation et devrait rester inchangé.
transport media logo