Mercedes kondigt nieuwe veiligheidssystemen aan

Opnieuw vooruitlopend op de Europese regelgeving zal Mercedes-Benz Trucks in 2021 zijn heavy-duty gamma’s uitrusten met nieuwe actieve veiligheidssystemen: Active Sideguard Assist met automatische remfunctie en Active Drive Assist 2 met noodstopfunctie.

Sideguard Assist is sinds 2016 beschikbaar en waarschuwt de bestuurder in een bocht naar rechts wanneer een zwakke weggebruiker in gevaar is. Het op die basis ontwikkelde Active Sideguard Assist kan ook een automatisch een remmmanoeuvre starten bij snelheden tot 20 km/u. In veel gevallen zal dit het voertuig tot stilstand brengen wanneer de bestuurder niet reageert op de waarschuwingssignalen. Dit systeem zal op de meeste versies van de Actros en Arocs worden gemonteerd.

Active Drive Assist 2 is een andere belangrijke stap in de richting van semi-autonoom rijden. In vergelijking met de eerste versie van de ADA kan het systeem een noodstop veroorzaken als het vaststelt dat de bestuurder gedurende een langere periode niet actief betrokken is geweest bij het rijproces, bijvoorbeeld vanwege een gezondheidsprobleem. Het systeem begint met het uitzenden van visuele of akoestische signalen om de bestuurder te vragen zijn handen op het stuur te leggen. Als hij of zij na 60 seconden geen bediening heeft uitgevoerd, remt het systeem, binnen zijn mogelijkheden, totdat het voertuig op zijn rijstrook veilig tot stilstand komt, waarbij de waarschuwingsknipperlichten worden gebruikt om de achterliggende voertuigen te waarschuwen. De bestuurder kan echter op elk moment de controle terug nemen. Dit systeem zal in eerste instantie alleen beschikbaar zijn op de Actros.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo