Brexit: nog 6 dagen om ECMT-vervoersvergunningen aan te vragen

Transporteurs die vervoer naar het Verenigd Koninkrijk verrichten moeten vanaf 1 januari 2021 mogelijk gebruik maken van ECMT-vervoersvergunningen. Die zijn slechts in een beperkt aantal beschikbaar, en de aanvraagtermijn loopt pas tot 7 oktober 2020.

Al is het aantal ECMT-vergunningen beperkt, merkt FOD Mobiliteit dat ze nog niet op zijn. “Met onze diensten zijn wij volop de nakende Brexit aan het voorbereiden en de mogelijke gevolgen hiervan op de transportsector. Onze collega’s merken echter dat vooral die ondernemingen die niet aangesloten zijn bij één van de federaties moeilijker de weg vinden naar onze diensten om deze aanvraag te doen. We raden hen aanom deze vergunningen zo snel mogelijk aan te vragen.”, zegt Thomas De Spiegelaere, Woordvoerder van FOD Mobiliteit.

Hier informeert FOD Mobiliteit over de gevolgen van Brexit voor transportondernemingen.

 

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo