GLS opent depot in Tongeren

GLS verhuisde op 9 oktober naar een nieuw sorteercentrum in Tongeren. Dit gebouw van 5700 m2 en 140 deuren vervolledigt het vrachtdepot dat in februari jl. werd ingehuldigd.

Het nieuwe centrum maakt een volautomatische sortering van de pakketten mogelijk: bij ontvangst worden de pakketten gescand op hun geregistreerde afmetingen en gewicht. Pakketten die te groot zijn voor de transportband worden apart gesorteerd. De hele faciliteit kan tot 100.000 pakketten per dag verwerken, en deze capaciteit zal op de proef worden gesteld tijdens de verschillende pieken die aan het einde van het jaar worden verwacht (Black Friday, Kerstfeesten, enz.).

Het sorteercentrum bevindt zich naast het vrachtdepot waar GLS tot 2.500 pallets per dag kan verwerken. “Voor beide soorten zendingen hebben onze klanten één contactpersoon, één verzend-, volg- en afhaalsysteem”, legt Luc De Schrijver, Managing Director GLS Belux, uit. In totaal zal GLS 12 miljoen euro hebben geïnvesteerd in het nieuwe depot, dat indien nodig verder kan worden uitgebreid. Op dit moment werken er 250 mensen op de site.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo