STEF neemt de activiteiten van Nagel in België over

De Franse logistieker STEF kondigt de overname aan van de activiteiten van de Duitse groep Nagel in België, Nederland en Italië. In ons land gaat het om zo’n vijftig mensen die werken vanuit een 3100 m2 groot temperatuurgecontroleerd magazijn in Nazareth.

STEF zal vijf Nagel-locaties in Italië, Nederland en België verwerven. Deze vijf vestigingen hebben een omzet van 95 miljoen euro (waarvan 14 in België) en stellen ongeveer 200 mensen tewerk (waarvan 46 VTE in België). In ons land had Nagel echter bijna geen chauffeurs in dienst en had het slechts twee geregistreerde voertuigen. De distributie in ons land wordt georganiseerd vanuit de vestiging in Aken. Tegelijkertijd zullen de twee logistieke dienstverleners wederzijdse distributieovereenkomsten aangaan: Nagel zal het distributienetwerk van de STEF Group kunnen gebruiken voor haar activiteiten in Italië, België en Nederland, en STEF zal hetzelfde doen met het netwerk van Nagel naar Duitsland, Centraal- en Noord-Europa, dat wil zeggen de markten waarop Nagel heeft besloten haar activiteiten te concentreren.

“De ondertekening van dit Memorandum of Understanding met de Nagel Group is een belangrijke stap in onze ontwikkelingsstrategie. Door de integratie van deze vijf nieuwe locaties kunnen we de klanten van onze Italiaanse, Belgische en Nederlandse netwerken extra waarde bieden en tegelijkertijd onze aanwezigheid in het transport van internationale stromen versterken. We kijken ernaar uit om deze nieuwe medewerkers en hun knowhow te verwelkomen in de STEF-groep”, zegt Stanislas Lemor, CEO van de STEF-groep.

De afronding van de transactie, die momenteel afhankelijk is van de goedkeuring van de Duitse mededingingsautoriteiten, zal naar verwachting in januari 2021 plaatsvinden.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo