VIL en Stad Mechelen starten proefproject met mobiele microhub

Stad Mechelen en VIL zijn gestart met een proefproject waarbij een elektrische bestelwagen, een Renault Master ZE, dienst doet als microhub voor stadsleveringen.  ECOkoeriers Mechelen zorgt voor de finale leveringen naar de handelaars per elektrische cargofiets met trailer.

Het is het tweede proefproject in het kader van het VIL-project R!sult. In het eerste proefproject beleverden de cargofietsen van ECOkoeriers op een duurzame manier de Mechelse handelaars vanuit de CityHub ODTH in Mechelen-Zuid. In het tweede deel van het proefproject, dat nu start,  parkeert een elektrische bestelwagen zich aan de Lindepoort om van daaruit nog sneller en grotere hoeveelheden te beleveren aan handelaars in de binnenstad.

VIL, de Speerpuntcluster Logistiek, zet al meerdere jaren in op duurzame toeleveringen, met een bijzondere aandacht voor stadslogistiek. Binnen het project onderzoekt VIL allerhande innovatieve manieren om steden duurzaam te bevoorraden. Na Gent is Stad Mechelen aan de beurt waarin het microhubconcept voor een periode van 3 maand intensief getest zal worden met de lokale handelaars.  VIL kan voor dit project rekenen op de steun van VLAIO, het Agentschap Innoveren en Ondernemen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo