TMH Belgium wordt leverancier geïntegreerde logistieke oplossingen

In 2017 nam Toyota Industries Corporation Bastian Solutions LLC, een Noord-Amerikaanse integrator van automatische material handling systemen. Nu richt Toyota de nieuwe afdeling Logistics Solutions Integration op, die kant-en-klare oplossingen levert in de geautomatiseerde material handling industrie.

“We zijn we nu meer dan ooit klaar voor de transitie van de traditionele material handling naar automation en advanced logistics solutions”, aldus Hugues Van Espen, Managing Director bij Toyota Material Handling Belgium. “Ons doel is immers om alternatieven aan te reiken binnen automatisering voor louter en alleen onbemande voertuigen. We hebben het dan over onder meer geïntegreerde systemen, robotica, transportbanden, augmented reality, onbemande voertuigen met software die een volledig geautomatiseerde operatie plannen, coördineren en uitvoeren, enzovoort.

“We hebben intussen al twee systemen operationeel gekregen en werken op dit moment een interessant project uit rond een automatisch hoogbouwmagazijn voor pallets, met de nodige automatisering voor de invoer en uitvoer”, aldus Philip Van Oevelen, Logistics Solutions Senior Consultant bij Toyota Material Handling Belgium. “We zien veel interesse in de Belgische markt. Maar zeker niet alleen voor geautomatiseerde palletmagazijnen. Er is een trend naar opslag per doos, bak of unit en de daarbij horende automatische opslag en pickingsystemen.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo