XPO wil transport en logistiek scheiden

Het directiecomité van XPO Logistics, Inc. heeft een plan aangekondigd om een apart bedrijf op te richten dat al zijn wereldwijde logistieke activiteiten zal huisvesten. De huidige aandeelhouders van het beursgenoteerde bedrijf zouden automatisch aandeelhouders worden in de nieuwe spin-off.

XPO zou zich daarom opsplitsen in twee entiteiten: XPORemainCo, dat in de VS scheepvaartdiensten en LTL-diensten zou blijven aanbieden, en NewCo, met zijn contractlogistieke oplossingen. Deze namen lijken te zijn bedoeld om in de nabije toekomst te evolueren.

Volgens CEO Brad Jacobs “willen we door het ontkoppelen van onze transport- en logistieke activiteiten twee hoogwaardige specialisten creëren die de belangen van onze aandeelhouders, werknemers en klanten het beste dienen. Beide bedrijven zullen flexibeler zijn in hun besluitvorming en investeringen, met het voordeel van een sterke positionering ten opzichte van hun klanten. »

Als alles volgens plan verloopt, kan de scheiding in het tweede kwartaal van 2021 van kracht worden. Tot slot moet worden opgemerkt dat alle Belgische activiteiten van XPO (680 VTEs en 42.8 miljoen EUR toegevoegde waarde volgens onze berekeningen) in Newco zullen worden opgenomen. Dit werd ons bevestigd door Bram Blondé (Supply Chain Business Development Director Belgium, Netherlands, Germany).

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo