DAF lanceert zijn LF Electric

DAF Trucks vervolledigt zijn gamma elektrische trucks met de 19-ton LF Electric, die een nieuwe generatie LFP-batterijen introduceert die beter presteren dan conventionele Li-Ion batterijen. Dit voertuig zal een ideale speelplaats vinden in de stad, maar zal toch een actieradius tot 280 kilometer bieden.

De CF Electric is een gezamenlijke ontwikkeling van DAF Trucks en VDL, maar de LF Electric is het resultaat van een samenwerking met het Amerikaanse bedrijf Dana Inc, dat het reeds mogelijk maakte de Kenworth K270E en K370E in de Verenigde Staten op de markt te brengen. De LF Electric is dus het Europese neefje van deze elektrische Kenworths, wat enkele grote verschillen met de CF Electric verklaart.

De motor van de LF Electric levert een nominaal vermogen van 250 kW (370 kW piek) en een nominaal koppel van 1200 Nm (3700 Nm piek). In tegenstelling tot de CF Electric wordt hij aangedreven door lithium-ijzer-fosfaat (LFP) en niet-lithium-ion batterijen. Deze accu’s van de nieuwste generatie hebben een hogere energiedichtheid en hun chemische samenstelling garandeert een optimale thermische veiligheid. De accupacks van de LF Electric hebben een bruto capaciteit van 282 kWh (effectieve capaciteit van 254 kWh), waardoor de LF Electric een actieradius heeft tot 280 kilometer. Ze worden geleverd met 6 jaar garantie.

De LF Electric is ook de eerste DAF die gebruik maakt van een nieuw gecombineerd laadsysteem: de accu’s kunnen worden opgeladen via het conventionele elektriciteitsnet (400 V AC, 22 kW, driefasig), in welk geval het laadpercentage wordt verhoogd van 20% tot 80% in 6,5 uur en van 0 tot 100% in 12 uur. Een snellaadbeurt (650 V DC, 150 kW) duurt 60 minuten om van 20% naar 80% te gaan, of 2 uur voor een volledige lading.

Als optie is de LF Electric leverbaar met een elektronische 400 V PTO om een koelgroep of een kraan van stroom te voorzien.

De LF Electric is verkrijgbaar met een wielbasis van 5,3 of 5,85 meter. Het toegestane laadvermogen is 11.700 kg.

Lees alles over DAF Trucks België

DAF Trucks België

video

Bekijk de volledige uitzending – Transport & VAN.TV 62 (Kanaal Z)

Transport & VAN.TV presentatrice Virginie Claes gaat op bezoek bij Paccar Parts Europe in Eindhoven om de vijftigste verjaardag te vieren. Verder nog in deze uitzending:  Een unieke inkijk in de Truck Trading Group Samen Sterk bij DHL Express De goede relatie tussen Mercedes-Benz Trucks en 4D Trans De elektrische transitie door de ogen van […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo