Sigma noch pessimistisch, noch optimistisch voor 2021

Sigma heeft haar eerste cijfers voor de verkoop van vorkheftrucks en magazijnuitrusting voor het jaar 2020 gepresenteerd. De logistieke sector heeft de crisis relatief goed doorstaan, maar de economische vooruitzichten voor 2021 zijn nog steeds uiterst onzeker. Sigma werkt daarom met twee scenario’s: een pessimistisch en een redelijk optimistisch.

Eén type machine heeft in 2020 een spectaculaire stijging van de verkoop gekend: de handpallettruck. Dit is een gevolg van de explosie van de logistieke behoeften die door de boom van de e-commerce zijn ontstaan, maar de merken die binnen Sigma vertegenwoordigd zijn, hebben er niet ten volle van geprofiteerd. Binnen Sigma daalt de verkoop met 1,5%, maar als we de Chinese invoer meerekenen (meestal voor modellen van 1300 kg en minder dan 2000 euro met verwijderbare Li-Ion-batterijen), zien we een exponentiële stijging in de cijfers die door de wereldorganisatie WITS worden meegedeeld. De kloof tussen deze cijfers en die van de Europese federatie FEM (waarvan Sigma lid is) wordt alleen maar groter.

Voor andere soorten uitrusting is de daling meer uitgesproken: – 3,6 % voor magazijntoestellen, – 24,5 % voor vorkheftrucks en zelfs – 29,5 % voor thermische heftrucks. In totaal zijn op de Belgische markt 10.925 eenheden gekocht, een daling met 1.444 eenheden in vergelijking met een recordjaar in 2019. Volgens Hugues Van Espen, hoofd van de logistieke afdeling van Sigma, zijn de commerciële vooruitzichten voor 2021 nog zeer moeilijk te voorspellen. Hij gaat dus uit van twee verschillende scenario’s: in het pessimistische scenario, zonder echt economisch herstel, zou de verkoop dalen tot 9500 eenheden, maar in het optimistische scenario zou hij stijgen tot 11500.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo