Daimler Truck binnenkort gescheiden van… Mercedes-Benz

Het Daimler-concern overweegt serieus een afzonderlijke, beursgenoteerde onderneming op te richten om zijn bus- en vrachtauto-activiteiten in onder te brengen. Het principe van deze spin-off werd gisteren door de Supervisory Board goedgekeurd.

De beursgang van de nieuwe Daimler Truck is gepland voor eind 2021. Terzelfder tijd overweegt het Daimler-concern zich om te dopen tot Mercedes-Benz (wat de facto de dood van het merk Smart zal betekenen?). Deze afsplitsing markeert ook de volledige scheiding tussen Mercedes-Benz Vans en Mercedes-Benz Truck.

Het toekomstige Daimler Truck zal zijn eigen financieringsmaatschappij hebben en zijn eigen middelen om mobiliteitsoplossingen te ontwikkelen (men denkt bijvoorbeeld aan het hele ecosysteem dat rond elektrische vrachtwagens wordt opgebouwd). Wat de R&D betreft, is reeds overeengekomen dat het toekomstige Daimler Truck 1,5 miljard euro extra beschikbaar zal stellen om de ontwikkeling en marktintroductie van de technologieën van morgen te versnellen. Dit komt bovenop de reeds bestaande financieringsplannen, zoals dat voor brandstofcellen (in samenwerking met de Volvo-groep), bijvoorbeeld.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo