Lineas lanceert Moerdijk-Antwerpen Xpress en meer verbindingen Rotterdam-Antwerpen

Lineas, Europa’s grootste private spoorvrachtvervoerder, is gestart met een nieuwe treinverbinding voor intermodale ladingen tussen de haven van Moerdijk in Nederland en Antwerpen. De goederentrein rijdt drie keer per week, goed voor een totale vervoerscapaciteit van 270 TEU per week. De frequentie van het vervoer tussen Rotterdam en Antwerpen neemt zo toe tot acht retourritten per week. 

De nieuwe Xpress-dienst stelt vervoerders en verladers in staat intermodale volumes te vervoeren tussen de haven van Moerdijk en de Lineas Main Hub in Antwerpen, die via het spoor met heel Europa is verbonden via het Green Xpress Network. De haven van Moerdijk ontvangt jaarlijks zo’n 2.000 zeeschepen en 11.500 binnenvaartschepen. De haven beheert haar activiteiten en ondersteunende infrastructuur met duidelijke milieudoelstellingen voor ogen. Ondersteund door Lineas verbetert de haven van Moerdijk haar milieu-ambities door, als onderdeel van haar multimodale aanbod, te kiezen voor het vervoer van grote hoeveelheden goederen naar het hinterland en tussen havens per spoor.

De nieuwe verbinding versterkt niet alleen het havenconnectiviteitsnetwerk van Lineas, maar intensiveert ook haar spoordiensten tussen Rotterdam en Antwerpen. In samenwerking met de intermodale operator Shuttlewise voegen de drie nieuwe retourritten tussen de Main Hub van Lineas in Antwerpen en CTT Pernis in Rotterdam, via Moerdijk, een totale capaciteit van 540 TEU per week toe. De helft (270 TEU) tussen Antwerpen en Moerdijk, en de andere helft tussen Antwerpen en Rotterdam.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo