Trekkermarkt zit weer in de lift

Op een automarkt die over het algemeen nog sterk te lijden heeft onder de economische crisis, is het aantal inschrijvingen van trekkers in januari met 11,38% gestegen, zo blijkt uit cijfers die door Febiac zijn meegedeeld. Anderzijds blijft de verkoop van vrachtwagens sterk teruglopen.

Ook al werd januari 2020 gekenmerkt door een zeer scherpe daling van het aantal registraties van trekkers, de stijging die een jaar later wordt geconstateerd, is goed voor het moreel. Toch kan nog niet worden gezegd dat de kopers weer in normale proporties zijn gaan kopen: de inschrijvingen van vrachtwagens van minder dan 16 ton zijn met 35,76% gedaald en die van zware vrachtwagens met 32,99%. De verkoop van opleggers daalt eveneens met 11,33%.

Toch lijken de constructeurs te anticiperen op een echt herstel van de markt: zo heeft DAF Trucks zijn productieniveau in Eindhoven opgetrokken tot een hoger niveau dan een jaar geleden.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo