Volvo Groep voorziet productieonderbrekingen

Tijdens de presentatie van de financiële resultaten voor het vierde kwartaal en het volledige jaar 2020 kondigde Volvo Group CEO Martin Lundstedt aan dat de orderportefeuille voor vrachtwagens sterk groeit, maar dat de verstoring van bepaalde toeleveringsketens tot enige productievertragingen kan leiden.

Volvo Group heeft 2020 goed afgesloten: in het vierde kwartaal waren de leveringen van zware trucks even hoog als in het vierde kwartaal van 2019, terwijl de orderportefeuille met een spectaculaire 61% groeide. De operationele marge steeg tot 11,3%, wat erop wijst dat de onderneming erin geslaagd is de negatieve effecten van de crisis te neutraliseren. Voor het jaar 2020 als geheel, en ondanks een omzetverlies van bijna 10 miljard euro, bedraagt de operationele marge 8,4%.

Als de vraag naar vrachtwagens van de Volvo Groep toeneemt, zal het productietempo waarschijnlijk vertragen, althans in het eerste kwartaal. Martin Lundstedt wijst op bevoorradingsproblemen bij sommige leveranciers, met name voor halfgeleiders.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo