[INTERVIEW] Colis Privé gaat in België de concurrentie aan met bpost en PostNL

De Franse groep Hopps, een prive postbedrijf dat zich ook ontwikkelt op het gebied van e-logistiek en last-mile delivery, bouwt in Willebroek zijn eerste hub voor zijn dochteronderneming Colis Privé. Dit is de eerste keer dat het zich buiten zijn thuismarkt vestigt.

In Willebroek bouwt Colis Privé een magazijn van 9.000 m2 dat zal dienen als bruggenhoofd om vanaf juni 2021 België en Luxemburg te bedienen. “We ontwikkelen een geoptimaliseerd logistiek schema dat het mogelijk maakt D+1 thuis te leveren in de namiddag en ’s avonds”, legt Bart Sasse uit, die aan het hoofd staat van de internationale activiteiten van Colis Privé. Voor de last-mile leveringen doet Colis Privé een beroep op onafhankelijke partners. “Ons model is een mix tussen onze in-house teams voor ondersteunende functies en in de magazijnen met onderaannemers voor de levering. Dit jaar zijn wij van plan ongeveer 30 mensen in België aan te werven en ten minste 150 chauffeurs in dienst te nemen. Op lange termijn verwachten we 50 vaste banen en 450 chauffeurs”, verklaarde Bart Sasse. Wij hebben echter geen antwoord gekregen op onze vragen over de bevoorrading van de hub in Willebroek (Colis Prive exploiteert een hoofdhub in Lille), noch over de verwerkingscapaciteit van het Willebroekse gebouw.

Colis Prive kondigt ook precieze doelstellingen aan op het gebied van de vermindering van de impact op het milieu. Zo wordt aangekondigd dat het bedrijf zal werken met onderaannemers die voor 90% gebruik maken van elektrische voertuigen. Dit cijfer valt op, aangezien niemand momenteel een dergelijke vloot aanbiedt. Volgens Sasse zal Colis Prive een klassieke vergoedingsmethode in de sector toepassen, namelijk een – niet meegedeelde – prijs per daadwerkelijk geleverd pakket, maar de contracten omvatten een specifiek tarief in geval van levering met een elektrisch voertuig.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo