Stabiele aanwervingsintenties in vervoer en logistiek

Hoewel de aanwervingsintenties in de Belgische economie licht verbeteren, is de sector Transport & Logistiek iets voorzichtiger dan een kwartaal geleden. Dit blijkt uit de laatste Werkgelegenheidsbarometer van Manpower Group.

In België is 6% van de werkgevers in de industrie van plan het personeelsbestand tegen eind juni 2021 uit te breiden, terwijl 3% van plan is het personeelsbestand in te krimpen. Eenennegentig procent van de ondervraagde werkgevers verwacht geen verandering. De Nettotewerkstellingsprognose van Manpower komen daardoor uit op +2%, een daling met 10 procentpunten tegenover het vorige kwartaal. “Dit jaar 2021 ontpopt zich nu al als een overgangsjaar: slechts 28% van de ondervraagde werkgevers verwacht tegen eind 2021 aanwervingen in een tempo dat vergelijkbaar is met dat van vóór de zorgcrisis. De kracht van het herstel zal sterk afhangen van het succes van de vaccinatiecampagne en een meerderheid van de ondervraagde werkgevers rekent op de goodwill van hun werknemers om hieraan deel te nemen,” verklaart Philippe Lacroix, Managing Director van ManpowerGroup BeLux.

In de andere economische sectoren zijn de Nettotewerkstellingsprognoses veel hoger, met als opmerkelijke uitzondering de horeca: +18% in de bouwnijverheid, +17% in nutsbedrijven, gezondheidszorg, onderwijs en gemeenschapsdiensten, +11% in financiën, verzekeringen, onroerend goed en zakelijke dienstverlening, en +10% in de groothandel en de detailhandel.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo