Trafuco verkoopt NDB Logistics aan Van Moer Group

Van Moer Logistics heeft de acquisitie van NDB Logistics afgerond. NDB Logistics behoorde al sinds 2001 tot de groep Trafuco en legt zich toe op containervervoer. Met deze overname groeit de transportvloot van Van Moer Group van 440 naar 500 wagensen kan Trafuco haar kernactiviteiten verder ontplooien.

NDB Logistics werd in 2001 door Trafuco overgenomen. NDB Logistics is voornamelijk gespecialiseerd in het transport van ADR box containers en had met name het containerverkeer van XPO Logistics in 2017 overgenomen. In 2019 werd haar containerdepot aan de Schouwkensstraat uitgebreid van 24.000 tot 44.000 m².  De firma beschikt over 60 eigen wagens, 320 containerchassis en behaalde in 2020 een omzet van 6,8 miljoen EUR.

“Vandaag draait NDB Logistics goed maar naar de toekomst toe wordt schaalgrootte onontbeerlijk om efficiënt te werken. Ook het aanbieden van multimodale oplossingen wordt een must. Daarom lijkt het ons beter voor de klanten en het personeel om deze tak onder te brengen in een grotere groep als Van Moer Logistics”, zegt Marc Van den Broeck, voorzitter van de raad van bestuur van de Trafuco Groep. “Zo kunnen we ons beter concentreren op de verdere ontplooiing van de kernactiviteiten van Trafuco. Deze zijn tankvervoer en huiftransport voor de sectoren chemie, oliën en afval, bunkering zeeschepen en opleidingen in transport. In de nabije toekomst voorzien we trouwens nieuwe investeringen in deze drie niches”.

Dankzij de overname krijgt van Moer Logistics er zijn eerste transportdepot bij op de Antwerpse rechteroever en creëert het bijkomende synergieën voor beide transportvloten. Jo Van Moer: “Door de overname van NDB Logistics spelen we optimaal in op de voordelen van schaalgrootte, waarbij we ook deze wagens efficiënter kunnen inzetten dankzij het combineren en hergebruiken van de box containers. Het aandeel van ADR chauffeurs binnen onze groep zal hiermee ook sterk toenemen, waardoor we onze dienstverlening voor de chemiesector verder kunnen uitbreiden.”

Met NDB Logistics zal de Van Moer Group trouwens ook de grens van 62 miljoen EUR toegevoegde waarde doorbreken, waardoor het zijn plaats in de Top 5 van de grootste Belgische transporteurs consolideert en tot de top 15 van grootste logistieke bedrijven gaat behoren.

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo