Mercedes-Benz Vito viert 25ste verjaardag

Een kwart eeuw geleden rolde de eerste Mercedes-Benz Vito van de band, en werd hij gepositioneerd als ‘betrouwbaar, robuust en veilig’. Sindsdien zijn 1,8 miljoen exemplaren van verkocht.

In 1996 introduceerde Mercedes-Benz de compacte Vito, een bestelwagen in de klasse van 2,6 tot 2,8 ton met een volledig nieuw design, die het begin van een nieuw tijdperk voor lichte bedrijfsvoertuigen inluidde bij het merk. De naam Vito is trouwens een verwijzing naar de ‘geboorteplaats’ van de eerste generatie, de fabriek in de Baskische hoofdstad Vitoria-Gasteiz.

Een (klein) verjaardagscadeau van Mercedes: ter gelegenheid van zijn 25e verjaardag is de Vito nu leverbaar met een nieuw veiligheidsassistentiesysteem. Met Rear Cross Traffic Alert kan bij het achteruitrijden uit een parkeervak kruisend verkeer tot een snelheid van 16 km/u worden gedetecteerd. De bestuurder wordt optisch en akoestisch gewaarschuwd voor mogelijk gevaar door middel van rode driehoekjes in de buitenspiegel. Deze functie is beschikbaar in combinatie met de optionele dodehoekassistent, waarbij de consumentenadviesprijs van deze optie niet verhoogd wordt.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo