Resultaat controleactie zwaar vervoer ‘zorgwekkend’

Van 3 tot en met 21 mei werd opnieuw een controleactie ‘zwaar vervoer’ georganiseerd in de provincie Antwerpen. Deze actie leverde zorgwekkende resultaten op volgens de Federale Politie.

De politie richtte zich op verkeersveiligheid, maar ook op het bevorderen van de eerlijke concurrentie, de strijd tegen illegale arbeid en sociale fraude op de werkomstandigheden van de chauffeurs en het respecteren van de milieunormen.

Het grootste deel van de voertuigen die gecontroleerd werden waren Belgische voertuigen. Er werden maar liefst 891 inbreuken vastgesteld. De meest voorkomende soorten inbreuken waren:

  1. de inbreuken op het negeren van het verkeersbord C21 (Verboden toegang voor bestuurders van voertuigen waarvan de massa in beladen toestand hoger is dan de aangeduide massa) met 32 %
  2. rij- en rusttijden (12%)
  3. ladingzekering (8,9%)
  4. alcohol, snelheid,…’ (9%)
  5. ‘technische eisen’ en ‘GSM-gebruik’ (7%)
  6. ‘overlading’ (5,9%)
  7. uitzonderlijk vervoer’ (5%)
  8. ‘gordeldracht’ (4,7%)
  9. ‘tachograaf’ (2,6%)
  10. ‘CMR/vergunning (2,4%)

 

428 bestuurders kregen een onmiddellijke inning voorgeschoteld en 50 bestuurders dienden een administratieve inning te betalen. Naast deze inningen werden er 69 processen-verbaal opgesteld en 9 processen-verbaal van waarschuwing. De volgende actie ‘zwaar vervoer’ staat in de provincie Antwerpen gepland van 11 tot 29 oktober 2021.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo