B Medical Systems en Kuehne+Nagel openen nieuw distributiecentrum

B Medical Systems, een wereldleider op het vlak van materiaal voor koudeketenbeheer in de medische sector, heeft samen met Kuehne + Nagel een nieuw distributiecentrum geopend in Luxemburg. Met zijn 6000 m2 biedt het plaats aan meer dan 6000 producten en kan het een rotatie van 1.000 producten per week aan.

B Medical Systems produceert koelkasten en vriezers voor de medische sector en die onder andere gebruikt worden voor het bewaren en vervoeren van vaccins aan een constante temperatuur. Door de explosie van de vraag tijdens deze COVID-19 pandemie besliste het bedrijf om zijn productiefaciliteit in Luxemburg uit te breiden en een nieuwe faciliteit in India te openen. Het nieuwe distributiecentrum in samenwerking met Kuehne+Nagel BeLux moet zorgen voor een aanzienlijke verbetering van de leveringstermijnen en de dienstverlening aan de klanten in meer dan 130 landen.

De locatie in Luxemburg is voor B Medical Systems belangrijk vanwege de flexibiliteit en de centrale ligging in Europa. Het distributiecentrum van Kuehne+Nagel ligt op tien minuten afstand van de luchthaven van Luxemburg en op ongeveer 20 minuten van de EuroHub van waaruit het bedrijf containers per spoor naar de haven van Antwerpen vervoeren alvorens ze op de boot gaan.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo