ID Logistics opent een e-commerce DC voor Carrefour

Carrefour heeft een nieuw distributiecentrum geopend voor zijn e-commerce food business. ID Logistics zal het 8.350 m² grote gebouw in Willebroek exploiteren, dicht bij het DC dat het Franse logistieke bedrijf al voor Maxeda uitbaat.

Deze nieuwe investering bevestigt het succes van de “click & collect”-formule, enkele weken nadat Carrefour een exclusief partnerschap aankondigde met een softwareprovider die gespecialiseerd is in e-commerce customer experience. Het magazijn in Willebroek is een bestaand gebouw dat tussen oktober 2020 en mei 2021 is gerenoveerd om er 16.000 referenties in op te slaan, waaronder droge, verse en diepvriesproducten. Het is halfautomatisch: de bakken waarmee de bestellingen worden klaargemaakt, circuleren automatisch op een transportband en worden door de werknemers op verschillende plaatsen gevuld, voordat zij hun weg naar de laadruimte beëindigen. Nadat de klant de bestelling heeft ontvangen, worden deze herbruikbare bakken teruggebracht naar het magazijn, waar ze bij elk gebruik worden gewassen. De sitekan meer dan 5.000 bestellingen per dag verwerken.

In eerste instantie zal het nieuwe magazijn de hypermarkten in Burcht, Schoten en Borsbeek bedienen, maar op termijn zal het alle Carrefour-supermarkten in België bedienen die een ‘click & collect’-dienst aanbieden. Tegen het einde van het jaar zou deze nieuwe activiteit bij ID Logistics 90 banen moeten opleveren, met op langere termijn uitzicht op 300 banen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo