Shell maakt plannen voor uitrol waterstofnetwerk bekend

Shell New Energies plant de aanleg van een tanknetwerk voor groene waterstof tussen drie productielocaties in Rotterdam, Keulen en Hamburg. Vanaf 2024 wil Shell tussen deze drie locaties tankstations voor zware trucks exploiteren.

Het plan voorziet in voortdurende uitbreiding van de waterstofinfrastructuur in deze corridor, zodat vanaf 2030 150 waterstoftankstations in gebruik kunnen worden genomen. Shell en Daimler Truck AG (beide medeoprichters van het consortium H2Accelerate) willen ook een ​​open standaard voor het tanken van waterstof ontwikkelen. “We willen snelheid blijven maken zodat waterstoftrucks een commercieel levensvatbaar alternatief worden voor dieseltrucks”, aldus Ben van Beurden, CEO van Royal Dutch Shell plc (moederbedrijf van Shell New Energies NL BV). “Om bij te dragen aan een doorbraak van brandstofceltrucks, willen we samen met Daimler Truck een regelgevende omgeving promoten. We nodigen andere geïnteresseerde fabrikanten en industriepartners uit om zich bij ons aan te sluiten.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo