Wasserij Mireille koopt nog eens vijf Renault Trucks Master

De industriële wasserij Mireille bevestigt haar trouw aan de Renault Trucks Master met deze nieuwe bestelling van vijf eenheden, waaronder drie tot ‘clickloader’ omgebouwde voertuigen en twee gesloten bestelwagens.

Mireille biedt een complete industriële wasservice in het hele land, voornamelijk aan B2B-klanten. De volledige vloot bestaat uit Renault Trucks Masters en een Renault Trucks vrachtwagen voor het vervoer tussen de twee hoofdvestigingen in Heusden-Zolder en Merchtem. Het bijzondere aan deze Masters is hun “clickloader”-configuratie, d.w.z. een combinatie van een BE-trekker en een BE-aanhangwagen, die een MTM van 7 ton kan bereiken. Deze configuratie biedt meer nuttig volume dan een eenvoudige bestelwagen van 3,5 ton, en past volgens Willy Bellinkx (Senior Trainer & Advisor) ook perfect in het personeelsbeleid van het bedrijf: “Onze medewerkers in de distributie zijn serviceverleners, dus geen chauffeurs. Klantenservice is een ander soort werk, dat je niet kan vergelijken met het werk van een echte vrachtwagenchauffeur. Bovendien kunnen de shortclicks bestuurd worden met een BE-rijbewijs, een opleiding die we de voorbije jaren voor alle medewerkers in distributie georganiseerd hebben.” Na vijf jaar is ook een ander sterk punt van deze configuratie duidelijk geworden: met de eco-driving training die alle chauffeurs hebben gevolgd, ligt het verbruik nauwelijks hoger dan met conventionele bestelwagens.

Lees alles over Renault Trucks

Renault Trucks

video

Xwift (Samen Sterk) – Transport & VAN.TV 64 (Kanaal Z – maart 2024)

Xwift werd opgericht in 2007 en is vandaag een van de sterkst groeiende transportbedrijven van België. Oprichter Pieter Denys en zijn medewerkers verdienden hun sporen in het nationaal en internationaal sneltransport, “just in time” alsook dedicated en gepersonaliseerd vervoer, maar de laatste jaren zet het bedrijf ook in op diversificatie. Overnames van Demolans Logistics, Transport […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo